آموزش سئوی داخلی سایت

سئوی داخلی (Onpage SEO) مجموعه ای از فعالیت های شما در نحوه ارائه محتوا، سئوی کلی سایت و رعایت اصول بهینه سازی می باشد که برای رنکینگ بهتر سایت در نتایج گوگل باید در نظر گرفته شود.
موارد زیر شامل چک لیست هایی هستند که شما برای بهبود سئوی داخلی سایت خود، لازم است انجام دهید.

۱- عنوان صفحه در سئوی داخلی

عنوان هر صفحه مهمترین آیتمی سئوی داخلی می باشد و معمولا شامل کلمه کلیدی هدف گذاری شده در متن است. انتخاب عنوان مرتبط با موضوع و شامل کلمه کلیدی باعث می شود که در صفحه ی نتایج جستجوی گوگل، صفحه و سایت شما نیز به کاربران پیشنهاد شود.
استانداد طول حروف عنوان صفحه بین 50 تا 60 حرف می باشد.

2- توضیحات متا در سئوی داخلی

تگ های توضیح دهنده سایت از اهمیت زیادی بر خوردارند که باید در انتخاب آن دقت شود که از کلمات کلیدی و توضیح مرتبط با سایت عنوان شود. توضیحات متا پیش از این تاثیر بالایی در رتبه بندی گوگل داشته است اما به علت سوء استفاده های کاربران و معرفی الگوریتم های جدید گوگل مانند مرغ مگس خوار، تا حدی ارزش و اعتبار آن در رتبه بندی نتایج جستجو کاهش یافته است.

3- هدینگ یا عنوان ها در صفحه

برعکس تگ عنوان و تگ توضیحات متا، بخش هدینگ در صفحات وب سایت برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده می باشد. موتورهای جستجو موضوع و اطلاعات موجود در صفحه را از طریق همین هدینگ ها مخصوصا تگ h1 می یابند.
اهمیت تگ h1: مهمترین تک HTML، بوده و نباید هرگز از آن چشم پوشی نمود. موتورهای جستجو اهمیت ویژه ای به کلمات بکار رفته در آن میدهند و باید همانند title tag حاوی توضیحات مختصری در مورد صفحه باشد.
تگ های h2 و h3 نیز در صورتی که شامل کلمه کلیدی شما باشند بر کسب جایگاه در گوگل تاثیرگذار خواهند بود. البته تاثیر و ارزش آنها به اندازه تگ h1 نیست.
پیشنهاد می شود کلماتی که در این تگ به کار می رود مشابه کلماتی باشد که در توضیح متاها و متای کلید واژه به کار می رود.

4- محتوای صفحه

محتوای سایت باید شامل کلمه های کلیدی انتخاب شده باشد. این کلمات شامل کلمات کلیدی هدف گذاری شده و مترادف آنها است و دقت داشته باشید که چگالی کلمات کلیدی خیلی زیاد نباشد. همچنین کلمات هدف را زمانی استفاده کنید که برای مخاطب مفهوم داشته باشد. مهمترین نکته کسب رضایت مخاطبین و حفظ کیفیت متن می باشد.
پیشنهاد میکنیم که محتوای شما بین 500 تا 1000 کلمه باشد چراکه موتورهای جستجو دوستدار متن های بلندتر می باشند و کاربران زمان و حوصله مطالعه مقالات طولانی را ندارند. در نتیجه این تعداد کلمات بهینه است.
محتوای خود را بدیع نگه دارید. شما نباید محتوای تکراری از صفحات سایت خود و یا از صفحات سایت های دیگر داشته باشید چراکه تاثیر منفی در سئوی سایت شما دارد. زمانی که موتورهای جستجو دو صفحه عین هم یافت می کنند یکی از این دو محتوا را اصل در نظر می گیرند و محتوای دیگر را همانند تصویر زیر در انتهای لیست نتایج جستجو قرار می دهند.

5- سئوی تصاویر

موتورهای جستجو نمی توانند فهم درستی از متن ها و موضوع موجود در تصاویر داشته باشند اما مطمئنا می توانند متنی که درباره ی تصاویر در بخش alt نوشته می شود را درک کنند. متن جایگزین علاوه بر تاثیر بالا در جایگاه تصویر در نتایج گوگل مکان مناسبی برای قرار گرفتن کلمه کلیدی هدف می باشد.
صفت alt یا همان متن جایگزین تصاویر فقط به هدف سئوی سایت استفاده نمیشود بلکه کارایی سایت شما را نیز بالا می برد. برای مثال اگر کاربر سایت شما نابینا باشد، آنگاه screen reader، متن جایگزین تصویر را برای او می خواند و مفهوم تصویر رسانده می شود. همچنین بازدیدکننده ای که بارگذاری تصاویر را غیر فعال کرده است و یا به دلیل سرعت پایین اینترنت امکان لود تصاویر را ندارد، می تواند از همین متن جایگزین برای درک بهتر محتوا استفاده کند.

6- لینک های داخلی سایت

لینک بیلدینگ تنها شامل کسب بک لینک از سایت های دیگر نمیشود، بلکه لینک های داخلی سایت میتوانند باعث افزایش اعتبار صفحه ای که به آن لینک شده است شوند.
گوگل پیشنهاد میکند که هر صفحه از سایت حداکثر با 3 کلیک از صفحه اصلی قابل دسترسی باشد، این امر هم برای کاربران سایت خوشایند خواهد بود و هم ارزش لینک سازی داخلی را نمایان می سازد.
متن لینک شده یا Anchor Text همانند متن جایگزین در تصاویر عمل میکند و توضیحاتی مختصر پیرامون صفحه مقصد به روبات های گوگل ارائه میدهد. صفحه مورد نظر در عبارتی پیشرفت خواهد کرد که با آن لینک شده است.

7- نسبت متن به کد در سایت

محتوای با کیفیت موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو می شود. اما منظور از این محتوا، کد های HTML است و یا متن؟ نسبت ایده آل برای متن به کد های HTML در صفحات وب عددی بین 25 تا 70 می باشد. توجه داشته باشید که متون مخفی شده در محاسبه این نسبت بی تاثیر خواهند بود.
میزان محتوای بکار رفته در هر صفحه بر ارزش و اعتبار آن از نظر گوگل تاثیر گذار خواهد بود. همه ما بخوبی میدانیم که صفحاتی با محتوای کم (معمولا کم تر از 300 کلمه) مورد توجه گوگل نبوده و شانس کمی برای کسب جایگاه در نتایج خواهند داشت. ولی در کنار این فاکتور نکته دیگری نیز باید مورد توجه شما باشد که آن نسبت متن به کد HTML در صفحات است.

8- استفاده از عکس و ویدئو

هر تصویر میتواند معادل صدها و شاید هزاران کلمه، معنا و مفهوم را به مخاطب منتقل سازد. بعنوان مثال برای توصیف یک منظره یا تصویر یک خودرو به چندین و چند پاراگراف متن نیاز خواهیم داشت که در نهایت نیز نمیتواند بدرستی آن را بیان کند. از همین رو موتورهای جستجو ارزش ویژه ای برای استفاده از تصاویر در محتوای سایت و مقالات قائل میشوند.
فقط به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از ویدئو و تصاویر چند رسانه ای سرعت بارگذاری سایت شما را پایین می آورد.

9- فعالیت در شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی مخاطبین بسیاری را به خود جذب کرده اند و هر روز بر تعداد و تنوع آنها افزوده میشود، فعالیت هر روزه شما در این شبکه ها و ار تباط این شبکه ها با سایت شما می تواند بازدید سایت شما را افزایش دهد. این شبکه ها فضای مناسبی برای معرفی خدمات و محصولات شما خواهند بود. از شبکه های اجتماعی پر طرفدار می توان به اینیستاگرام، توییتر، فیس بوک، توییتر، گوگل پلاس، لینکدین و تلگرام اشاره کرد.